Thursday, November 1, 2012

Sandy in Malaysia

So just arrived home after a Wonderful WONDERFUL~ trip to KL.. IN THE RAIN!! demmit.. it's been days.. everyday rain is pouring down =,=" i needed to go to KL for something.. and i thought.. why not go today?? maybe you can go in the morning before it starts to rain.. fyi.. it always rains from the afternoon until midnight.. it's really irritating.. i couldn't get things done.. aiyaaa~

So i decided to go to KL TODAY.. it hasn't rain yet.. so i guess i was safe =)) but to bad.. when i arrived in Mid Valley, it started to pour like hell.. it was not typical rain.. i mean.. i really pours.. i couldn't even keep my bike on a straight line because the wind draft was too strong =,="

And genius me go and got my visor deigned . so i can't keep my visor closed because if i did that then i couldn't see anything.. literally.. i could see nothing.. so i had to keep it up.. and my face.. GOD.. feels like it is being poked by thousands and thousands of needles.. my face was going numb.. so i could only go for about 30km/h.. if i went any faster, i think my face would rip apart =,= i got in KL around 1:50 p.m. got what i needed.. and i went back.. arrived home at around 3.45 p.m. 2 hour ride demmit.. in the damn rain =,=" it felt like i was going through sunway lagoon.. haish.. well.. WONDERFUL experience i might say.. can't wait to do it again =,="


there was actually a big hotel near the 2nd lamp post.. but you wont even noticed it is there


the gutters became waterfall


the other side was banjir already

Wednesday, October 31, 2012

Kyle Comeback =)

Assalamualaikum.. So haii! =) this is to those who read my blog.. i don't think i have any now since i didnt write for a long time.. so yeah.. =,=" helloooo~ spider webs~ but i feel like i need to write something tonight.. 1. coz i didnt write for too long~ 2. coz i feel like i've been taken back a few years.. YUP~! just finished downloading.. watching.. the very first episode of Kyle XY.. really cool show.. i think of it as THE show of that time.. really loved it..


It's a shame that it was cancelled after season 3.. T~T although i didn't watch season 3 yet, (been years now) but i don't wan't to face the facts that the show has ended.. ='( it was a really cool show.. DAMMIT ABC!! but yeah.. nothing we can do now..

The show really has a "motivation feel" if you watched it.. it has really good values =) seriously.. coz i cried in some episodes last time.. =,=" anybody who haven,t watched it should watch it.. but certain people who think they're to mature should leave it alone =)

One thing that kept me hooked was this girl; Amanda (Kristen Prout). she was really cute.. i mean.. Damn.. she was.. i dunno.. when you see her you automatically goes into "Blank Mode".. she was reallllly pretty (okay don't want to say to much.. somebody might be angry =,=") but yeah.. the chemistry between kyle and her kept me hooked on the show.. but then something else happens.. (SPOILERS~) =P


This is Amanda =DD



amamamama =,="



I really loved the cool "flick" on the tip of her hair.. really like it when girls do this =DD *pay attention you~

My favourite song from this show was "she could be you" by shawn hlookoff.. the lyrics is still stucked in my head since i been playing it over and over last time.. really brings back memories.. So that's why i wrote this.. so there =))



video


Tuesday, January 17, 2012

Rahmat dan barakah

Well it seems that im starting to write again.. after a long moment of silence.. well nobody knows im gone anyways right?? ehem2~!! so to start of, i just want to point out that i have been having some how you say~ "musibah" dalam penghujung sem di UiTM.. maybe ni balasan dari Allah untuk sepanjang masa sem3 yg ak bazirkan dengan dunia dan pleasure.. mcm2 yg jadi.. plg critical is Final paper takleh buat.. most of them x leh buat.. tp ak blaja kot? (kata ak kat tuhan) belaja ke?? (mungkin kata tuhan kat ak) if so kamu belajar, adakah kamu mendapat berkat dari aku?? adakah kamu pernah bersyukur dengan segala nikmat yg pernah aku berikan? hmm.. bila fikir balik.. it all makes sense~ kita ni sebagai manusai, well xtau la if everybody does it or not kan? tapi kita ni, bila nak mintak tlg kita akan ckp elok2.. guna ayt manis2.. tp bila xdpt bnd yg kita nak then kita akan marah2 org yg kita mintak tolong tu.. ada ke pulak mara~ bukan kita nak pujuk dia elok2.. kn? hmm.. lagi satu.. bila kita da dlm musibah je baru kita nak ari sejadah.. time senang? cari kejadah =,=" well.. biarkan je laa musibah2 yang kita lalui menjadi ikhtibar dan membutkan kita sedar tentang kesilapan kita.. kembali lah kepada Allah tak kira susah atau senang =)

Thursday, July 28, 2011

Car Show~

#This is sumthin that i just wanna share, sumthin that i came upon on the internet.. i took it without permission but then again niat hanya untuk menunjuk realiti dunia.. just with a few pictures kte rase yg kte take ape yg kte ade skrg dgn sewenang2nye..#

Setiap pekerjaan apapun jenisnya,selagi tidak merugikan orang lain,patut dibanggakan.tidak terkecuali menjadi maskot yang dilakonkan oleh gadis cina yang comel ini.meskipun tidak ada yang salah dengan dengan pekerjaan gadis comel tersebut,namun orang-orang tetap hiba melihatnya.gambar-gambar gadis maskot dibawah telah tersebar di forum-forum di cina dan telah menjadi perbincangan yang hangat.pengirim mengaku sebagai photographer professional,yang mengabadikan kegiatan gadis maskot comel ini secara diam-diam saat berlangsungnya Guangzhou Auto Show.

Tidak lah disebut siapa nama gadis ini,namun photographer tersebut hanya mengatakan dirinya merasa tersentuh dengan gadis maskot itu yang bekerja selama enam jam.Dengan beban berat di kepalanya dan dibalut dengan baju tebal yang panas.Gadis maskot ini pula harus melayan permintaan bergambar bersama setiap orang.keadaan itu berbeza dengan para model cantik bertubuh seksi dan tinggi semampai yang dibayar mahal untuk pose bersama kereta-kereta terbaru.

“Awalnya saya mengira orang di sebalik maskot tersebut adalah seorang lelaki”,kata photographer dalam tulisannya di forum.”saya telah mengambil ratusan gambar gadis dalam pameran tersebut.namun sampainya saya di rumah,ketika ingin memilih hasil gambar,saya terhenti pada gambar gadis ini,sekarang saya ingin berbagi gambar gadis tersebut dengan anda”,”meskipun gadis itu tidak mengetahuinya,namun saya fikir kita layak melihatnya……”.lanjut kata photographer tersebut di forum.jadi mari kita saksikan gambar gadis maskot yang comel tersebut.

gadis maskot china 01 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Saya sangka orang di sebalik topeng maskot ‘kereta’ tersebut adalah seorang lelaki,

gadis maskot china 02 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

tanpa sengaja saya melihatnya membuka topeng kerana kepanasan,rupanya dia adalah seorang gadis yang comel,

gadis maskot china 03 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

saya hanya berjarak 10 meter darinya,dia sebenarnya bertiga,namun 2 orang kawannya yang lain sedang bertugas.dia sedang berehat beberapa minit di sebalik pintu gerbang.

gadis maskot china 04 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Dia mulai memakai kembali pakaian maskotnya dan bersiap kembali bekerja setelah rehat beberapa minit untuk mendinginkan tubuhnya.

gadis maskot china 05 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Dia sedang mengangkat ‘kereta’ topeng maskot untuk dipakai di kepalanya,

gadis maskot china 06 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Dia bergerak mencari perhatian pengunjung,saya mengekorinya secara diam-diam.nampaknya ramai yang tidak tahu kalau di sebalik topeng maskot itu terdapat wajah gadis muda.

gadis maskot china 07 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Mereka menghiburkan ramai orang,mereka memilih pakaian yang sopan dibandingkan gadis-gadis model di Auto Show.

gadis maskot china 08 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Dia melayan pengunjung yang ingin bergambar bersamanya,mungkin pengunjung ingin berkongsi gambar tersebut di twitter ataupun di facebook.

gadis maskot china 09 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

saya agak marah dengan pemuda yang memutar topeng maskot yang besar itu.

gadis maskot china 10 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Maskot lain dalam bentuk sang pari-pari melintas,saya rasa gadis ini lebih beruntung kerana wajahnya tidak tersembunyi di sebalik topeng maskot yang besar.

gadis maskot china 14 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Gadis maskot kembali melepaskan penat lelah untuk beberapa minit.

gadis maskot china 12 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Dia kelihatan basah kuyup kerana peluh,tapi udara segar mungkin akan mengembalikan tenaganya,

gadis maskot china 13 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

saya fikir dia adalah seorang mahasiswa,tapi saya tidak berani bertanya kepadanya,kerana saya rasa sedang melanggar undang-undang privasi seseorang.

gadis maskot china 15 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Beberapa photographer professional meminta izin untuk mengambil gambar wajahnya,namun gadis maskot tersebut menolak dengan sopan.

gadis maskot china 11 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Kembali bekerja setelah berehat beberapa minit,mencari perhatian pengunjung yang datang.

gadis maskot china 16 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Dia kembali ke tempat pameran.Dia melihat model yang tengah berpose bersama kereta yang baru.mungkinkah ada perasaan iri di hatinya……….?.

gadis maskot china 17 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Dia kembali melayan para pengunjung,tak kira tua atau muda,besar atau kecil,lelaki atau perempuan,semuanya dilayan tanpa terkecuali.

gadis maskot china 18 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

setelah sejam mengekorinya,saya nampak dia kelelahan yang amat sangat.

gadis maskot china 19 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Berehat di balik pintu gerbang,melepaskan penat sambil membuka baju luarnya.

gadis maskot china 20 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Dia kelihatan penat,saya memandang gadis tersebut dengan pandangan yang amat sayu.

gadis maskot china 21 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Di saat matahari terbenam,dia melihat kerumunan orang ramai dari sebuah sudut yang sepi………..

gadis maskot china 22 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Menyapa pakcik tukang sapu bersama senyuman dengan dua lesung pipi yang besar…………

gadis maskot china 23 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Seorang gadis model melintas di hadapannya,saya melihat ada kerinduan di gadis maskot tersebut untuk menjadi Cinderella.

gadis maskot china 24 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Sebuah pemandangan kontras antara gaya hidup dan keterpaksaan berjuang dalam hidup,keduanya berada dalam realiti.

gadis maskot china 25 Gadis Maskot Comel Yang Menyentuh Hati

Mengelap peluh atau mengelap air mata……?,
inilah kerja keras seorang gadis yang patut menjadi inspirasi bagi kita.

#poor girl.. die xmntk pon simpati kte.. she just doing an honest day's work.. tp ntahlaa kn.. touching tgk#

Tuesday, June 7, 2011

KAMI

Assalamualaikum.. well ak tetibe rase nk tules blog pas tgk satu cte ni.. so ak cpt2 online.. hahaha.. maybe ak mcm noob gle kot.. lmbt gle ak tgk cte ni.. well maybe ak tgh mencari time yg sesuai kan.. hurmm.. ntah.. tetibe tertengok.. cte tu Kami The Movie.. hahahaha.. NOOB!! sori ak mmg lmbt tgk cte ni.. tp seyes.. cte ni mengimbau balik kisah2 lame sewaktu ku disekolah dulu.. zaman2 tgh nk amek SPM.. perghhh... seyes.. ak amat nostalgic skrg ni.. tak dapat diluahkan dalam kata2.. =DD time dulu2 masa siries ni memula kua.. xsilap ak disiarkan kat 8tv laa.. kan?? kan?? hurmm.. and showtime die around midnite.. whoa masa dulu2 agak gempak laa kalau budak sekolah tdo lambat.. kalo daa masok universiti tade maknenye.. =P essenment berlambak.. anyhow.. ak mmg nk emphasise.. err.. btul ke ejaan?? i mean tekankan laa yg cter ni really does bring back lots of memories.. zaman sekolah.. baju putih.. selua hijau.. bapak noob.. hahaha.. tp zaman tu laa paling best.. zaman xkesah ape pon.. pas sekolah pegy tusyen.. hahaha... lepak kat kedai mamak dgn kawan2.. tdo dalam kelas.. tu mmg legend aaa.. siap ada meja special utk ak tdo.. masa pindah kelas sggup ak agkut meja tu pegy kelas yg baru.. =DD record ak stakat ni tdo selama 7 period.. xtau laaa daa ade org break record tu ke blom kan.. hahaha.. seyes ak xtipu.. siap langgar masa rehat lagi.. org dok makan tp ak tgh tdo.. =P slalunye pengawas halau x bagi org dok dlm klass.. tp ak gengster katekn~ eceh2 konon.. pengawas tu kasi ak tdo.. huhu.. i remeber dis one time.. ak da la dok dpn skali.. time lab bio.. tp ak tdo jugak.. and ble ak bgn class da abeh.. ak plik gak asl cikgu x gerakkn ak.. rupenye membe ak cte yg ckgu ckp biakan ak tdo coz ak nmpk penat.. perghh!! mmg ak syg laa ckgu tu!! hahaha.. adeh.. old timeeeeees~ and dulu ak ad sorg kawan ni.. agak rapat la ak ngn die.. well.. rapat gle kot.. tp ntahlaa ape yg ak da wat silap kn.. kteorg jrg brtgur sape daa skrg ni.. hmmm.. nk jdkn cte.. masa Kami The Series dlu tgh on air.. pas tgk je esok pagi ak akn cter kt membe ak ni.. hahaha.. AK minat ADI!! haha.. ntah.. Ske tgk pompuan rambut pendek.. comel kot.. kan?? =P pada ak laaa... malangnye ak xtaw bakal bini ak rambut pnjg ke pendek.. bertudung katekan~ =) hmmm... ntahlaaaa.. ak ade bnyk bnd trbuku kt ati ni sbnrny.. ni smua sbb tgk cte tu.. sumpah nostalgia.. n cte tu sedih pularkk.. si abu tu mati kan.. haih.. one of my fav characters kot.. tp nk wat cmne kn.. Lastly.. a quote..


Hidup ini memang ******
Tapi esok masih ada..


Saturday, May 21, 2011

Hari kejadian~

uish... bgn2 je mcm xcaye daa hari ahad.. muster 2200H.. adehh.. gerun smpi ke tulang.. bg yg xtaw muster tu ape kn.. muster tu mcm berkumpul laaaa.. kalo ats kapal kne muster sbb nk tgk sape yg trjatuh dr kapal trtggl kt lautan pasifik tuh... pffftt~ =P well.. kami kne muster kt ats darat je.. xdapape pon.. slalunya ak xkesah nk muster ni.. tp yg buat resah pada harini adalah coz kami kne muster pkai uniform.. well slh satu uniform laaa.. uniform nye bnyk.. tp ni uniform special untu kene taji.. hahahaha.. mmg ak tkt ah.. nk msti nk taji kteorg sbb daa lme cuty dr palapes kn =,= trime je laaa bdn.. abeh t kol doblos.. pastu apekn daye.. org rumah kompom2 daa tdo sbb esok nk keje.. ehh??? ble plark ak da ad org rumah nie?? hahah =P tggl laaa ak sorg2.... basuh bju yg daa koto.. kemas2.. tdo~ hmm...

dlm idop ni sbnrny kte bnyk wat kputusan yg slp... well manusia laaa kan.. tp actually pengalaman dr keputusn yg slp tu mmbuatkn kte mcm mne erkk.. jd mcm org tua laa... cukup asam garam kehidupan. t ble daa besa leh cte mcm2 kt cucu.. hahahaha =P like palapes ni laaa kn.. mmg slp besa laa ak msk bende alah ni.. buat sakit badan dan jiwa nurani ini.. =,= kalo dak ak da leh msk brassband ngn sapek arifin.. tp katekn laaa ble da tua t.. ak nk cte ape kt cucu ak?? atok dlu masok pncragam.. maen trompet.. pfftt... abeh story.. kalo ak msk palapes.. leh ak cte mcm2.. dlu atok pgg snpg.. merangkak dlm longkang~ guling dlm toilet.. mak aih.. xabeh stock citer ak.. hahaha =DD

so nk jdkn cter.. ak wat stu kesilapan besar bru2 ni.. recently laaa gak... xtaw ahh.. tp boleh wat gado.. gado besa.. =,= tp xpelaa kn.. coz ble kte piki balik.. laki ngn pompuan ni (haah bdk yg digadohkan ni perempuan) kalo gado kn.. gado laa sbnyk mane pon.. ade je yg xsame citerase.. ble da besa pnjg nnt.. kawen.. mak aih.. tetibe je kawen.. slalu mcm tu.. apehal haa?? soo.. nnt ak kawen laa ye ngn puteri gunung ledang nehh?? waaaa~ =DD

k tu je laaa kot.. nk gy botakkn kepala tok mlm ni.. =,=

1 more day to go~

Hlg mood nk tulis arini.. pegi matilaaa dgn dunia relationship!! bengang aku!